Stuga - Semesterhus i Waldthurn, Tyskland nära golfbana (DBA112)

Semester på gården! Upplev något speciellt i semesterhuset vid foten av Fahrenberg (801 m höjd) i byn Oberbernrieth i den vackra Oberpfalzskogen. Här kan du uppleva en viltutfodring i husets egen inhägnad.Terrassbadet i Pleystein, ca 4 km bort, är värt ett besök. Den välkända cykelvägen Bockl går också genom denna stad. I Weiden finns ett termiskt spa, en isbana och squashbanor.Börja en rundresa med bil härifrån på den välkända slottsvägen. I Oberpfalzskogen finns intressanta museer som kan besökas. Goda vandringsmöjligheter i dalarna Waldnaab, Pfreimd, Lerau och Luhe.En skidlift finns direkt på plats och har strålkastarljus. En snökanon finns tillgänglig. För de små finns en babylift med övervakning och en barnskidskola.

Stuga - Semesterhus i Waldmünchen/Bayr. Wald, Tyskland nära golfbana (DBA921)

Denna stuga Kritzenast ligger i den romantiska turiststaden Waldmünchen i den bayerska skogen, bara några kilometer från den tjeckiska gränsen och i ett lugnt läge med utsikt över fält och skogar. Waldmünchen har en stor tropisk inomhus- och utomhuspool. Det finns också en vacker skogssjö, Perlsee. För en intressant utflykt finns till exempel Passau på gränsen till Österrike. Eller vad sägs om Pilsen i Tjeckien, som ligger bara 75 km från ditt semesterhus? Den fristående stugan ligger cirka tre kilometer utanför Waldmünchen. Du har en uppblåsbar båt med vilken du kan segla genom ängsdalen på den närliggande floden Schwarzach. För barn finns det 2 cyklar (från cirka 5 år) och en trädkoja. Bakom huset finns en kennel för din hund. Trapporna till 1:a våningen är ganska branta, men Chalet Kritzenast är ändå ett lämpligt semesterhus för en familjesemester med barn.

Stuga - Semesterhus i Thierstein, Tyskland (DBA931)

Denna bungalow ligger i den trevliga byn Thierstein i naturparken Fichtelgebirge. Thierstein har sina egna slottsruiner från medeltiden som är väl värda att se. Du bor här på den tysk-tjeckiska gränsen, cirka 25 km väster om Cheb (Eger) i Tjeckien. Du kan göra en utflykt till storstaden Nürnberg, men också till olika platser i Tjeckien. Vad sägs om Pilsen, Pilsners "födelseort"? Du kan också besöka en fågelpark med örnar och ugglor i området. Din fristående bungalow ligger i ett lugnt läge i utkanten av skogen. Ditt semesterhus är omgivet av grönska och vandringsmöjligheterna börjar bokstavligen utanför dörren. Du kan även låna 2 cyklar av ägaren. Wi-Fi finns tillgängligt, information kan erhållas från ägaren. Den mysigt inredda bungalowen ligger på ägarens stora fastighet och har en egen uppfart.

Stuga - Semesterhus i Arzberg/Fichtelgebirge, Tyskland nära golfbana (DBA933)

Detta lilla, idylliskt belägna semesterhus ligger i utkanten av byn Arzberg i naturparken Fichtelgebirge i nordöstra Bayern.Semesterhuset ligger i en ca 1000 m² stor trädgård och erbjuder tillräckligt med utrymme för hela familjen att koppla av och busa. De stora träden ger skugga och ser till att den underbara trädgården inte kan ses. Trädgårdsmöbler i den nedre och övre delen av trädgården samt två strandstolar inbjuder till att dröja kvar utomhus. De många lekredskapen på lekplatsen ger variation.Det kärleksfullt inredda fritidshuset välkomnar dig med ett mysigt vardagsrumskök, ett sovrum med dubbelsäng och ett badrum med dusch samt en separat toalett.Fichtelgebirge och den närliggande Bayerska skogen inbjuder till vandring och cykling med sitt välutvecklade nätverk av stigar. För en vandring rekommenderas till exempel "Fränkische Gebirgsweg" (Fränkiska bergsvägen). Gränsen till Tjeckien ligger bara cirka 10 km bort. Gör en resa till det förtrollande Prag eller till Pilsen, Pilsners födelseort. En resa till Nürnberg rekommenderas också.Det tillverkas mycket porslin i regionen. Vårt tips: Du bör besöka en av dessa porslinsfabriker under din semester.Teater- och musikevenemang hålls i det gamla slottet Thierstein under sommarmånaderna. Och naturscenen Luisenburg nära Wunsiedel är också värd ett besök.Njut av en semester i den orörda naturen i Fichtelgebirge. Den här semesterbostaden är precis den rätta utgångspunkten för det.